Арда  не се даде на шампиона Лудогорец и завърши 1:1

...
Арда  не се даде на шампиона Лудогорец и завърши 1:1
Коментари Харесай

Арда не се даде на Лудогорец в Разград

Арда  не се даде на първенеца Лудогорец и приключи 1:1 на " Хювефарма Арена " в последния мач от 11-ия кръг в efbet Лига. Матиас Тисера откри още в 18-ата секунда след асистенция на Кирил Десподов. В 27-ата минута Георги Терзиев си означи автогол.  Лудогорец се изкачи на върха на класирането в efbet Лига с 23 т., а Арда е на 11-о място със 17. След паузата за националните тимове " орлите " гостуват на Локо Сф, а Арда приема новака Хебър.
След първия съдийски сигнал Рик Джонатан лиши топката,  отклони я към Кирил Десподов, който продължи за Матиас Тисера. Аржентинецът стреля в опразнената врата на Арда и откри с най-ранния гол в шампионата. Във втората минута от срещата Ел Мами Тетах изведе Иван Коконов, само че Серджо Падт реагира и предотврати заплахата. Каули бе изведен в 12-ата минута от Рик Джонатан и стреля рисково към вратата на Арда, само че бе отсъдена засада. Кирил Десподов стреля рисково от дребен ъгъл в 23-ата минута, само че ударът му бе избавен от Анатолий Господинов.  След центриране на Александър Георгиев в 27-ата минута, Георги Терзиев опита да почисти топката пред Ласана Н`диайе, само че с глава я прати в личната си врата. В края на първото полувреме оборотите спаднаха доста, а Лудогорец владееше топката в по-голямата част.
Иван Коконов стреля от фаул в 48-ата минута, само че неговият удар бе избавен от Серджо Падт. Деян Лозев центрира по земя към Ел Мами Тетах, който стреля къв вратата на Лудогорец в 56-ата минута. Само бързата интервенция на Падт предотврати второ попадение за Арда. След центриране от корнер Георги Терзиев се извиси над всички и стреля към вратата в 61-ата минута. Ударът бе избавен на голлинията от Иван Коконов. Матиас Тисера бе изведен зад тила на защитата на Арда в 73-ата минута, само че Милен Стоев се намеси и до удар не се стигна. Три минути по-късно Каули подаде елегантно с пета към Антон Недялков, който шутира, само че ударът му бе отразен. Топката попадна в краката на Нонато, който на собствен ред означи, само че голът не бе зачетен поради засада. След корнер Георги Терзиев стреля с глава, само че в опит да почисти Иван Коконов (85) си означи автогол, само че след инспекция на VAR той не бе зачетен поради засада на Игор Тиаго, който влияеше директно на обстановката. Джунейт Али получи втори жълт и респективно червен картон поради закъснение на играта в третата минута от добавеното време на мача.
Треньорът на Арда Александър Тунчев бе удовлетворен от точката на отбора при гостуването на Лудогорец. Специалистът въпреки всичко призна, че отборът е имал и шанс изключително през втората част.  “Имахме обстановки да отбележим и втори гол, само че и би трябвало да бъдем почтени, че имахме шанс през второто полувреме с двата анулирани гола на Лудогорец и паниката пред вратата ни. Може би неприятното начало ни даде малко повече убеденост и играхме по-спокойно. Надявам се точка против първенеца да ни вдъхне самочувствие. Играчите могат още доста. Единствено в случай че терзанията се минимизират, можем да покажем още много неща. Разполагаме с положителни футболисти и не ги разделям на титуляри и запаси ”, сподели Тунчев.
Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа разяснява равенството и показа, че е удовлетворен от играта на играчите си и гледа към почивката за национални тимове. " Започнахме доста добре, отворихме мача по прелестен метод, само че не бяхме добре позиционирани, когато се защитавахме и Арда се възползва от това. През второто полувреме променихме това, създадохме доста благоприятни условия, само че не успяхме да вкараме. Вярвам, че би трябвало да сме удовлетворени, тъй като дадохме всичко от себе си. Доволен съм, през второто полувреме бяхме доста по-добри. Имахме доста по-добри възожности, само че да кажем, че те бяха късметлии през днешния ден, до някакъва степен. Важното е, че след сложен мач против Бетис през днешния ден играхме на доста високо равнище ", разяснява Анте Шимунджа. " Трудно е за мен да кажа, не видях добре засадите, само че единият беше автогол, мъчно е да преценим. Много значимо е, че има пауза. Пътувахме много постоянно, в случай че играеш всеки 3-4 дни значи правиш нещо вярно, привилегия е за нас. Но несъмнено може да си отпочинем малко ", приключи треньорът на Лудогорец.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР